A-kasse regler

 
09-11-2010
Job og uddannelse

Du kan forsikres på forskellige måder i en a-kasse, nemlig en a-kasse fuldtidsforsikring eller en a-kasse deltidsforsikring. Det afhænger af hvor mange timer om ugen du arbejder, og forskellen er blandt andet det beløb du indbetaler i kontingent, og det beløb du vil kunne få udbetalt i dagpenge.

A-kasse fuldtidsforsikring
Har du en 37-timers arbejdsuge, skal du fuldtidsforsikres i a-kassen. Det betyder at hvis du går hen og bliver arbejdsløs, så har du ret til at få fuld ydelse af dagpenge. Du skal være i arbejde og medlem af a-kassen i mindst et år, for at have ret til dagpenge.

A-kasse deltidsforsikring
Hvis du arbejder maksimalt 30 timer om ugen, så kan du blive deltidsforsikret medlem i en a-kasse. Det er billigere at være a-kasse deltidsforsikret end at være fuldtidsforsikret. Men det at være deltidsforsikret har en række konsekvenser, blandt andet at dagpengene maksimalt kan udgøre 2/3 af højeste dagpengesats.

Hvis du har en a-kasse deltidsforsikring og din arbejdstid ændrer sig , så du får arbejde i mere end 30 timer om ugen, skal du give din a-kasse besked. For får du et fuldtidsjob, skal du også have en a-kasse fuldtidsforsikring.

 
 
Find information om: svar guide guiden regler
(Hovedkategori: Job og uddannelse)