Bordtennis regler

 
09-11-2010
Sport

Bordtennis er et boldspil for to eller fire spillere, hvor spillerne ved hjælp af bat på skift returnerer en let bold over et net, som er spændt ud på tværs af bordet.

Der konkurreres i single, double og mixed-double, ligesom der afvikles holdturneringer med to, tre eller fire spillere på hvert hold.

En kamp afvikles typisk over fem eller syv sæt, og i hvert sæt spilles der til 11. Man trækker lod om bolden, og man har 2 serve hver, af gangen; hvis der står 10-10, spiller man til der er en der fører med 2 point. Når der er en der har vundet et sæt, bytter man side.
Man får point ved at være den sidste, der lykkes med en lovlig returnering i en duel. En lovlig returnering sættes ind med battet efter, at bolden har ramt egen bordhalvdel og før den rammer gulvet, kroppen eller andet. Returneringen skal derefter ramme modstanderens bordhalvdel uden at have rørt noget andet (netkant og -stolper undtaget).

Det første slag i hver duel kaldes en serv. Der findes særlige regler for gennemførelse af en korrekt serv. i dobbel saver den samme på holdet to gange og modstanderen skal skiftes til at tage den.

 
 
Find information om: regler guiden guide svar
(Hovedkategori: Sport)