Regler for 2 mands whist

 
05-05-2011
Spil

Antal Spillere: 2

Antal Kort: 52

Kortværdi:
Esserne er højest·og 2'erne er lavest.

Kortgivning:
Hver spiller får 13 kort. De resterende 26 kort lægges med billedsiden nedad i en bunke. øverste kort i bunken vendes om og lægges øverst på bunken. Dette kort angiver trumfen.

1. Spillet er opdelt i to afdelinger. I den første afdeling skal man forsøge at samle så mange gode kort som muligt. I den 2. afdeling skal man forsøge at tage flest mulige stik.

2. FØRSTE AFDELING.
- Forhånden spiller ud. Der skal bekendes kulør. Kan man ikke bekende kulør, så kan du bruge trumf eller smide et andet kort i en valgfri farve.
- Man spiller ved at tage stik. Det er kortene som ligger på toppen af bunken, der betyder mest. Den som tager stikket, skal også tage det øverste kort op på hånden. Stikket lægges til side og er ude af spillet.
- Den som ikke tager stikket, skal tage næste kort fra bunken - som ikke er vendt om - og tage det op på hånden uden af vise det til modspilleren. Herefter vender han/hun det næste øverste kort i bunken. Den som tog stikket, spiller ud.
- Fortsæt til bunken er brugt op.

3. ANDEN AFDELING.
- Den som tog sidste stik i første afdeling, spiller ud. Nu går spillet ud på at tage så mange stik som muligt.
- Man skal bekende kulør. Trumf kan bruges, hvis man ikke kan bekende kulør. Trumffarven er den samme som i første afdeling. Ønsker man ikke at bruge trumf, så kan man smide et kort i valgfri farve.

4. Når alle kort er spillet ud, så tæller man sine stik. Der gives 1 point for hvert stik over 6. Den som først har 12 fået 13 point, vinder spillet.

 
 
Find information om: svar guide regler guiden
(Hovedkategori: Spil)