Regler for gavekort og tilgodebeviser

 
16-03-2011
Køb og salg

Forældelsesfristen på gavekort og tilgodebeviser er tre år, medmindre der er aftalt en kortere frist.

I mange forretninger er det almindeligt at udstede gavekort og tilgodebeviser.

Hvis du modtager sådan et, skal du være opmærksom på om det er dateret korrekt, men du skal også tjekke om der er fastsat en udløbsdato. Du har som udgangspunkt krav på at kunne benytte et gavekort og tilgodebevis i 3 år fra udstedelsesdatoen.

Dette gælder i følge bestemmelserne i forældelsesloven som trådte i kraf 1. januar 2008. Gavekort og tilgodebeviser forældes som hovedregel først efter 3 år, medmindre der er aftalt en kortere frist. Hvis der aftales en kortere frist, må den ikke være urimelig kort.

Det anbefales at du bruger dit gavekort eller tilgodebevis så snart du kan, for ikke at risikere, at forretningen går konkurs inden beviset udløber. Desuden er viser undersøgelser at mange glemmer at de har et gavekort, og derfor glemmer at indløse, får det er for sent.

Hvis en sælger nægter at indløse et gavekort eller tilgodebevis, der er udløbet, inden den almindelige tre årige forældelse, har du mulighed for at klage til Forbrugerklagenævnet.

Heldigvis findes der forretninger som yder en højere service, og ligefrem tilbyder at du kan benytte kortet, lige så længe forretningen eksisterer.

Kilde: Forbugerrådet

 
 
Find information om: regler svar guiden guide
(Hovedkategori: Køb og salg)